Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Socrates Drunk The Conium


Οι Socrates δημιουργήθηκαν στα τέλη των 60's, από δυο συμμαθητές τους Γιάννη Σπάθα και τον Αντώνη Τουρκογιώργη, όπου έπαιζαν τραγούδια με συνδιασμό ρυθμών Rock - Hard Rock - Blues Rock - Progressive Rock και Heavy Psychedelic Rock. Συκεκριμένα πριν το συγκρότημα πάρει το όνομα Socrates, ήταν ένα στο ερασιτεχνικό σχολικό σχήμα ονόματη Persons (Σπάθας - Τουρκογιώργης - Μπουκουβάλαςόπου) μαζί με τον Ηλία Ασβεστόπουλο, μέλος των 2002 GR αργότερα, κυκλοφόρησαν 3 singles. Οι Socrates θα μπορούσαμε να πούμε ότι ακολουθούσαν την ''μόδα'' των 60' αφού έπαιζαν κομμάτια σε Αγγλικά, συνδυάζοντας με εναλλαγές ρυθμών. Στήν αρχή της δημιουργίας τους ώς Socrates πλέον ξεκινούν παίζοντας συνθέσεις των Cream, Rolling Stones, Jimi Hendrix. Η αρχική σύνθεση των Socrates Drank The Conium, όπως είναι κανονικά το ονομά τους, ήταν οι εξής: Αντώνης Τουρκογιώργης - Vocals/ Bass, Γιάννης Σπάθας - Guitars και Ηλίας Μπουκουβάλας - Drums.

Ακούστε τους...

Powered by eSnips.com

Δισκογραφία...


1. "Κλείσ' Τα Μάτια Σου Και 'Ακου" 1970

Το 1970 είναι η χρονιά τηςπρώτης δισκογραφικής τουσ δουλειάς με το πρώτο τους single "Κλείσ' Τα Μάτια Σου Και 'Ακου", όπου για πρώτη και τελευταία φορά στην μουσική τους καριέρα χρησιμοποιούν Ελληνικό στίχο.


1. Κλείσ'τα μάτια σου και άκου
2. Έλα κοντά μου
3. Take a ride in the sky
4. Flying and dreaming
5. My only fellow
6. Friend Blues
7. Highway tripper
8. Don't be long

2. "Socrates Drank The Conium" 1972

Το πρώτο τους album κυκλοφορεί το 1972 και φέρει το όνομα τους "Socrates Drank The Conium'', το albu m ηχογραφήθηκε μόνο μέσα σε 3 ώρες, με αποτέλεσμα η ποιότητα του ήχου να μην ήταν αριστη, σε αντίθεση με την ποιότητα των τραγουδιών.





















1. Live in the country
2. Something in the air
3. Bad Conditions
4. It's a disgusting world
5. Choose the door and lay down
6. Blind illusion
7. Hoo yeah
8. Underground
9. Starvation

3. "Taste of conium" 1972

Το δεύτερο σε σειρά album τους φέρει το όνομα"Taste Of Conium" και κυκλοφορεί στα τέλη του '72. Αμέσως μετά την κυκλοφορία του album πηγαίνουν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, επιχειρών τας την διεθνή αναγνώριση. Εκεί παίζουν σε διάφορα clubs, εμφανίζονται και στο γνωστό Rock club "Paradiso" όπου κερδίζουν τον τίτλο του καλύτερου group του μήνα. Η ''καριέρα'' τους στην Ολλανδίατελειώνει γρήγορα, όταν τους πιάνει η αστυνομία να βρίσκονται παράνομα στη χώρα, χωρίς άδεια εργασίας.



















1. Wild satisfaction
2. Good morning blues
3. See see rider
4. Door of the dream
5. Waiting for the sun
6. A trip in the sky
7. It's o.k.
8. Born to be free
9. She's gone away

4. "On the wings" 1973

Το 1973 κυκλοφορεί το τρίτο album "On The Wings"ο Μπουκουβάλας πηγαίνειφαντά- ρος και στη θέση του έρχεται ξανά ο Τρανταλίδης, ενώ στο group προσχωρεί και ο Κώστας Δουκάκης. Με αυτή τη σύνθεση ηχογραφείθικε και αυτό το album, θεωρείτε από πολλούς ως το καλύτερο μέχρι τότεαφού τα τραγούδια τους και ο ήχος τους έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Το "On The W ings" παραμένει Νο1 στα play-list, σε όλους τους κολεγιακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στην Georgia, USA, για ένα ολόκληρο μήνα.





















1. Who is to blame
2. Distruction
3. Naked trees
4. Death is gonna die
5. This is the Rats
6. Lovesick kid's blues
7. On the wings of death
8. Breakdown
9. Tripping in a crystal forest
10. Regulations

Who is to blame...



5. "Phos" 1976

Το 1975, με σύνθεση Σπάθας, Του ρκογιώργης, Τρανταλίδης ηχογραφούν στο Orange Studio το τέταρτο τους album "Phos" σ τ ον οποίο συμμετέχει και ο Βαγγέλη Παπαθανασίου. Ο δίσκος κυκλοφόρησε και στην Αμερι κάνικη αγορά με διαφορετικό όμως εξώφυλλο από την Ελληνική έκδοση. Το "Phos" οχι και άδικα θεωρήτο ώς το ποιό κορυφαίο Rock album στην δεκαετία του '70, καθώς κατάφεραι πάνω από 200.000 πωλήσεις με μεγάλη εμπορική επιτυχία σε Ευρώπη και Αμερική.






















1. Starvation
2. Queen of the universe
3. Every dream comes to an end
4. The bride
5. Killer
6. A day in heaven
7. Time of pain
8. Mountains

Queen of the universe...



6. "Waiting For Something" 1980

Το 1980 κυκλοφορεί το "Waiting For Something" το οποίο ετοιμάζεται απο το 1978
όταν είχε αποχωρείσει από το συγκρότημα ο Γιώργος Τρανταλίδης και την θέση του πειρε ο Νίκος Αντύπας. Την ίδια περίοδο στους Socrates έρχονται ο Παύλος Αλέξιου - Keyboards, και ο Γιώργος Ζηκογίαννης - Bass, (αντικαθιστά τον Αντώνη
Τουρκογίωργη στο μπάσο, ο οποίος περνά στην ρυθμική κιθάρα).




















1. Mr W.C.
2. Most People I Know
3. endless
4. Mountains
5. Lady
6. THREW THE DICE
7. Valley Of Glory
8. MAGIC MIRROR

Most People I Know...



7. "Breaking through" 1981

Την επόμενη χρονιά και με την σύνθεση πλέον Σπάθας - Τουρκογίωργης - Αντύπας ηχογραφούν το 1981 το album " Brea king through".




















1. Don't You Like
2. Falling Angel
3. Born Again
4. Hot Blooded Blues
5. More And More
6. Jenny And Penny
7. Master Of Disaster
8. Breaking Through

Breaking Through...



8. "Plaza" 1983

Την χρονιά 1983 κυκλοφορούν το album "Plaza", με παραγωγή από τον Vic Coppersmith-Heaven, γνωστός απο την συνεργασία του με μεγάλα συγκροτήματα της εποχής. Για να γίνουν γνωστή στη διεθνή αγορά με τον νέο αυον δίσκο, αλλάζουν το όνομα τους από Socrates σε Plaza, αλλάζουν εμφάνιση καθώς και εταιρία. Τέλος στο album αυτό παίρνουν μέρος και στιχουργό του Elton John, Gary Osborne, για να βοηθ ήσει τον Αντώνη Τουρκογίωργη στο γράψιμο των στίχων, καθώς και ο κιθαρίστας Louis Bertignac.



















1. Backroom Boy
2. Stray Dogs
3. Burning Stage
4. Jump Into The Fire
5. Sky Ride
6. Love Like Dynamite
7. Living In A Hot Town
8. For Every Clown
9. Baby I’m leaving
10. f.f.f.f. Fashion

Stray Dogs...



9. "Live in consert '99" 1999

Σαν τελευταίο album θα μπορούσαμε να τοποθετήσουμε το "Live in consert '99", που κυκλοφόρησε στα τέλη του '99 και είναι ηχογραφημένο σε τρεις συναυλίες τους (Λυκαβηττό - Ιωάννινα - Πετρούπολη). Παρ όλου που προκεiται για live album με τραγούδια γνωστα τόσων χρόνων πρόκειται για έναν ξεχωριστό δίσκο που θα μπορούσαι να παρουσιαστεί ώς ένας καινούριος δίσκος.




















1. Justice
2. Starvation
3. Queen of the Universe
4. Stray Dogs
5. The Killer
6. For Every Clown
7. The Visitor
8. Born Again
9. I Just Make Love to You
10. High Speed Ride
11. Bring It on Home to Me
12. Living in a Hot Town
13. Voodoo Chile
14. Red House
15. Little Wing
16. Message of Love
17. Mountains

Voodoo Chile...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου