Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Παύλος Σιδηρόπουλος

Ο Παύλος Σιδηρόπουλος ήταν δισέγγονος του Ζορμπά και ανιψιός της Έλλης Αλεξίου. Γεννήθηκε στις 27 Ιουλίου 1948 στην Αθήνα. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1970 από τη Θεσσαλονίκη όπου γνώρισε τον Παντελή Δεληγιαννίδη και δημιούργησαν το συγκρότημα-ντουέτο "Δάμων και Φιντίας". Το 1976 μαζί με τους αδερφούς Σπυρόπουλους οργάνωσε το συγκρότημα «Σπυριδούλα». Με αυτό το σχήμα δημιούργησε τον δίσκο "Φλού". Το 1979 μαζί με τους μουσικούς Παπαντίνα, Νέστορα και Τζιμόπουλο φτιάχνει το σχήμα "Εταιρία Καλλιτεχνών" με αγγλικό στίχο. Το σχήμα αυτό δεν κυκλοφορεί δίσκο. Ένα όμως τραγούδι από αυτήν την περίοδο, το "Clown", περιλαμβάνεται στον κατοπινό του δίσκο "Zorba the freak". Εκείνη την περίοδο κάνει και την πρώτη του εμφάνιση στον κινηματογράφο, πρωταγωνιστώντας στην ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου "Ο Ασυμβίβαστος" όπου και ερμηνεύει τα τραγούδια του soundtrack. Τον ίδιο καιρό πρωταγωνιστεί και σε μία ακόμη ταινία του Αντρέα Θωμόπουλου με τίτλο "Αλδεβαράν" , με συμπρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πουλικάκο. Στην καριέρα του ως ηθοποιού περιλαμβάνεται και μια τηλεοπτική εμφάνιση στο σήριαλ του Κώστα Φέρρη "Οικογένεια Ζαρντή" (ΕΡΤ). Το 1980 ο Παύλος Σιδηρόπουλος καταλήγει σε ένα σχήμα που με λίγες αλλαγές παίζει μαζί του μέχρι το τέλος, τους "Απροσάρμοστους". Μαζί ηχογραφούν μιά σειρά σημαντικών δίσκων και έχουν συνεχή ζωντανή παρουσία. Το 1982 κυκλοφορούν το "Εν λευκώ". Τα τραγούδια "Η" και "Αντεργκράουντ με στράς" λογοκρίνονται, για "προτροπή στη χρήση ναρκωτικών" και το τραγούδι "Ύστατη στιγμή" για "προσβολή της δημοσίας αιδούς". Το 1985 κυκλοφορούν το "Zorba the freak". Το 1987 πραγματοποιεί μια συγκλονιστική εμφάνιση στο Ηρώδειο στη συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου "Τολμηρή επικοινωνία" -που κυκλοφόρησε και σε δίσκο με αυτό τον τίτλο- ερμηνεύοντας τραγούδια σε στίχους του Δημήτρη Βάρου και απαγγέλοντας ποιήματα του ιδίου από το βιβλίο "Θηρασία". Το 1988 συμμετέχει στο δίσκο "Ηλεκτρικός Θησέας" (μουσική Γιάννης Μαρκόπουλος, στίχοι Δημήτρης Βάρος). Το 1989 κυκλοφορεί το "Χωρίς μακιγιάζ" (ηχογραφημένος ζωντανά στο Μετρό)..Το καλοκαίρι του 1990 άρχισε να παραλύει το δεξί του χέρι. Οι γιατροί υπέθεταν πρόβλημα στα αγγεία, αλλά κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε. Αυτή η ιστορία και ο θάνατος της μητέρας του λίγους μήνες πριν, τον έκαναν ψυχολογικό ράκος. Το φθινόπωρο το συγκρότημα άρχισε τις συνηθισμένες του εμφανίσεις στο Αν. Ο Παύλος άρχισε να εμφανίζεται με το χέρι δεμένο. Έχοντας αρκετά νέα τραγούδια και μερικά παλιά ακυκλοφόρητα σε νέες ενορχηστρώσεις, άρχισαν να ηχογραφούν το υλικό αυτό, ενώ συγχρόνως είχαν προγραμματίσει σειρά ζωντανών εμφανίσεων για το Δεκέμβριο. Το απόγευμα όμως της 6ης Δεκεμβρίου, ο Παύλος Σιδηρόπουλος πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς λόγω υπερβολικής δόσης ηρωίνης στο σπίτι μιας φίλης του στο Νέο Κόσμο. Κηδεύεται στον Κόκκινο Μύλο.

www.el.wikipedia.org/wiki/Παύλος_Σιδηρόπουλος (δεν θα μπορούσα να παραλείψω τίποτα για τον Παύλο)

Ακούστε τον...

Powered by eSnips.com

Η τελευταία συνετευξή του..









Παύλος live...

Επειδή ο παυλάρας ήταν μοναδικός στα live του, ας των απολαύσουμε!!







Δισκογραφία...


1. "Φλού" 1978

Το 1976 μαζί με τους αδερφούς Σπυρόπουλους οργάνωσε το συγρότημα Σπυριδούλα, όπου το 1978 δημιούργησαν και κυκλοφόρησαν τον δίσκο Φλου, όπου ήταν ο πρώτος κ ο τελευταίος της συνεργασίας τους. Ο δίσκος αυτός θεωρήται απο πολλούς, σταθμός του ελληνικού ροκ! (όχι και άδικα)

















1. Ο Μπάμπης ο Φλου
2. Μου πες θα φύγω
3. Που να γυρίζεις
4. Ξέσπασμα
5. Οι σοβαροί Κλόουν
6. Το '69 με κάποιο φίλο
7. Στην Κ.
8. Η ώρα τουStuff
9. Τω αγνώστω θεώ
10.Εν κατακλείδι

Στην Κ...



2. " Εν λευκώ" 1982

Το 1980 ο Παύλος Σιδηρόπουλος καταλήγει σε ένα σχήμα που με λίγες αλλαγές παίζει μαζί του μέχρι το τέλος, τους "Απροσάρμοστους". Μαζί ηχογραφούν μιά σειρά σημαντικών δίσκων και έχουν συνεχή ζωντανή παρουσία. Το 1982 κυκλοφορούν το "Εν λευκώ" .Τα τραγούδια "Η" και "Αντεργκράουντ με στράς" λογοκρίνονται, για "προτροπή στη χρήση ναρκωτικών" και το τραγούδι "Ύστατη στιγμή" για "προσβολή της δημοσίας αιδούς"



















1. Το βιβλίο των ηρώων
2. Η.
3. Ανταργκράουντ με στράς
4. Υστατη στιγμή
5. Θάνατος
6. Χωρίς αιτία (Μουσική Βασίλης Πετρίδης)
7. Voodoo child

8. Κάποτε θα δεις
9. Τζονιχάκειον άσμα (Στίχοι Νίκος Τζονιχάκης)
10.Επειδή χωρίσαμε σαν εραστές (στη Νάνα)


Το βιβλίο των ηρώων...




3. "
Zorba the freak" 1985

Το 1985 κυκλοφορούν το "Zorba the freak", ένας δίσκος με έθνικ στοιχεία. Η ονομασία του δίσκου δεν είναι τυχαία αφού ο Παύλος ήταν δισέγγονος του Ζορμπά, ακόμα στον δίσκο αυτόν μπορούμε να διακρίνουμε και την κόντρα που είχε εκείνη την εποχή με τον Μίκη Θεοδωράκι. Η στοίχοι του τραγ ουδιού Μίκη Μάους είναι άκρος περιγραπτικοί της κόντρας αυτής.






















1.
R'n'R'στο κρεβάτι
2. Φτωχόπαιδο
3. Απογοήτευση
4. Αγκούρου
5. Μίκη Μάους
6. I remember Otis
7. Το '69
8. Clown
9. Αντε... και καλή τύχη μάγκες !!
10. Take the money and run
11. Θα γυρίσει κι ο τροχός

R'n'R'στο κρεβάτι...



4. "Χωρίς μακιγιάζ" 1989

Το 1989 κυκλοφορεί τον δίσκο
Χωρίς μακιγιάζ ο οποίος πρόκυται για μια ζωντανή ηχογράφηση του Παύλου το 1989 στο "Μετρό", με καινούρια τραγούδια. Ο δίσκος επανακυκλοφόρησε στα μέσα του 1990 με επιπλέον τραγούδια και με τίτλο "Τα μπλούζ του πρίγκηπα".





















1. Γυναίκα
2. Blues
3. Αποκάλυψη
4. Αλι
5. Της εθνικής συμφιλίωσης
6. Ποιοί είσαστε εσείς;
7. Τω αγνώστω θεώ
8. Welcome to the show
9. Τα σιγανά ποτάμια

Welcome to the show...



5. "Άντε και καλή τύχη μάγκες" 1990

Ο Παύλος μαζί με το
υς Απροσάρμοστους ετοίμαζε την κυκλοφορία του δίσκου "Άντε και καλή τύχη μάγκες", αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε. Τραγούδησε μόνο τα τραγούδια "Ετούτη η πόλη ", "Πέσμου αν θέλεις κάτι ", "Ερωτικό " και "Απροσάρμοστοι ", ενά τα υπόλοιπα τραγουδήθηκαν αρκετα αργότερα απο διάφορυς καλλιτέχνες όπως ο Γιάννης Αγγελάκας κ.α, γ ια να ολοκληρωθεί ο δίσκος.





















1.
Ετούτη η πόλη
2. Πέσμου αν θέλεις κάτι
3. Ο χαφιές
4. Χαρμάνης κι άφραγκος
5. Ασ' την καρδιά σου
6. Ερωτικό
7. Αν ήσουν φίλος
8. Αυτοί μιλάν
9. Απροσάρμοστοι

Ετούτη η πόλη...


1 σχόλιο: